<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
B&W-gesprek

Weesp wil af van laagste onderhoudsniveau

  Buurt / wijk

WEESP - De gemeente Weesp wil binnen vier jaar af van al het achterstallig onderhoud aan straten, stoepen, fietspaden, bruggen, verlichting en kademuren en bruggen. Dat moet lukken met het nieuwe onderhoudsplan voor alle infrastructuur in de stad. 

De gemeente hanteert vier onderhoudsniveaus en van het laagste (niveau D) wil wethouder Maarten Miner (GroenLinks) helemaal af. De niveaus hebben te maken met de kwaliteit, zo legt hij uit in ons wekelijks B&W-gesprek. "Vergelijk het met een auto: een zeer slecht onderhouden auto breng je op een gegeven moment naar de sloop. Maar als je hem een beetje zorgvuldig onderhoudt, gaat hij langer mee en ben je aan het einde van de rit goedkoper uit."

Besparing 
Ongeveer 7% van Weesp zit op het laagste onderhoudsniveau. "Dat willen we terugbrengen naar nul. Gebleken is dat we alles minstens op niveau C kunnen krijgen. Dat is niet eens duurder. Sterker nog: het levert een besparing op de kosten op langere termijn op. Weesp ligt er straks tiptop bij."

Claims
Er speelt nog een ander argument om zo snel mogelijk van onderhoudsniveau D af te raken: de kans op onveilige situaties is groot. Dat is niet alleen zeer onprettig voor de inwoners, maar bij ongelukken kan het de gemeente ook schadeclaims opleveren.

Gesprek

Klik in de player om de uitleg van de wethouder te horen. In dit gesprek met André Verheul ook de reactie op het bezoek van het stadsbestuur van Amsterdam én antwoord op de vraag: wat merk je als inwoner van de 'Operatie Steenbreek'?  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.