Woning Dammerweg voor de tweede keer in paar weken tijd geramd
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De woning aan de Dammerweg.
De woning aan de Dammerweg. (Foto: Weesper Nieuws)

Woning Dammerweg voor de tweede keer in paar weken tijd geramd

  Buurt / wijk

WEESP - Voor de tweede keer in korte tijd was er afgelopen week een ongeval bij Restaurant Thai Faa Faet aan de Dammerweg, net binnen Weesp.

Het is donderdagavond half acht. Op het terras van het restaurant genieten bezoekers waarschijnlijk van een hapje en drankje én het mooie weer als plotseling een grijze Volkswagen Golf met daarin vier mensen de ervoor gelegen woning ramt en op zijn kant terecht komt. De bestuurder, een 25-jarige man uit Laren, gaat er aanvankelijk vandoor, maar wordt even later alsnog gepakt.

Caspar van de Pol is eigenaar van het restaurant en tevens de bewoner van een van de twee huizen in het door de automobilist geramde pand. Zij 87-jarige moeder woont in het andere meest getroffen huis. "Ik voel me erg nerveus en heb vreselijk veel hoofdpijn", zegt zij. "Ik woon hier al zestig jaar en nooit gebeurt er hier iets en nu voor de tweede keer binnen een paar weken rijdt er een auto tegen mijn huis."
Het vorige incident vond plaats op zaterdagavond 30 juni. Een 22-jarige man uit Polen, rijdend richting de Gooilandseweg, knalde rond half negen 's avonds vol op de boom voor de woning waarna de auto om zijn as draaide en alle wielen afbraken.

Afgelopen donderdag eigenlijk hetzelfde verhaal, vertelt Caspar van de Pol, met dat verschil dat de boom nu net niet werd geraakt. Wel kan het door het vorige ongeval al scheefstaande verkeersbord nu definitief de prullenbak in. "Ik zag de auto op zijn kant tegen de muur en belde 112. Op dat moment was de bestuurder al weg en verstopt op de boerderij hiernaast. Zijn maatjes, waarvan een bekneld, had hij in de auto achtergelaten."
De man wordt opgepakt. Net als de Pool zou hij hebben gedronken. Ondanks de schade is Van de Pol opgelucht. "Voor hetzelfde geld had ik hier op dat moment mijn heg staan te knippen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.