Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Klachtenuurtje voor bewoners centrum

Buurt / wijk

WEESP - Het inloopuur voor klachten in de wijk Hogeweij krijgt navolging in het centrum. Na de zomer komt er een klachtenuurtje in de bibliotheek.

Dat is volgens wethouder Léon de Lange (D66) een van de uitkomsten van een tussentijdse evaluatie van de buurtpanels. Buurtpanels zijn helemaal niet bedoeld om klachten te melden, maar worden te vaak toch als zodanig gebruikt. In de wijk rond Buurtkamer De Kastanje heeft dat vorig jaar al geleid tot een maandelijks apart inloopspreekuur voor klachten of suggesties. Op die manier kunnen inwoners toch hun klachten kwijt en blijft bij de buurtpanels de spirit erin. Daar komen namelijk actieve buurtbewoners bijeen om te kijken op welke manier zij zelf, eventueel met een beetje hulp van de gemeente, zaken in hun wijk kunnen verbeteren.

Het klachtenuurtje in de bibliotheek (voor klachten die de gemeente aangaan, niet de bieb) moet nog verder vorm krijgen, maar het is een voorbeeld van zaken die wijken van elkaar kunnen overnemen. Ook daarvoor was de tussentijdse evaluatie van de buurtpanels nuttig. "Het was voor het eerst dat we met elkaar spraken. Dat krijgt een vervolg, want er is duidelijk een verdieping nodig. Na de zomer praten we verder om de rol van het buurtpanel in relatie tot de gemeente helderder te krijgen en daarmee ook de buurtpanels toekomstbestendiger te maken", aldus de wethouder van Buurtparticipatie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant