Parkeer nooit langdurig bij de Meidoornflat.
Parkeer nooit langdurig bij de Meidoornflat. Foto: André Verheul

Meidoornbuurt zucht onder de regen aan vogelpoep

Buurt / wijk

WEESP - Bewoners van de Meidoornflat parkeren liever verderop, anders wordt de auto ondergescheten door de vogels. "Het lijkt erger te worden", zo laten ze weten.

Een aantal van de boosdoeners zit overdag rustig te koeren rond het bankje bij de Roskambrug. Duiven. Maar ook die kleine zwarte kauwen kunnen er wat van. 's Avonds komen ze massaal aanvliegen om een plekje voor de nacht te kiezen in de toppen van de bomen rond het parkeerterrein van de Meidoornflat.

Ergens anders parkeren 
Alles wat deze dieren zonder blaas loslaten, smakt onder ze te pletter. Op de stoep, op de straat en dus op de auto's van het aanzienlijke parkeerterrein. Buurtbewoners weten intussen precies waar ze wel en vooral niet moeten parkeren. "'s Avonds parkeer ik hier helemaal niet meer", zegt Mandy, bewoonster van de Meidoornflat. "Liever een straat verder, anders zit je auto de volgende ochtend helemaal onder." Ze wijst op een auto die al iets langer geparkeerd staat. Je pikt hem er zo uit: helemaal ondergescheten.

Het wordt steeds erger
Mandy kent het dagritme van de vogels inmiddels. Zo tegen zonsondergang wordt het ineens druk met de gevleugelde vrienden. "Het is net 'Birds' van Hitchcock. Het lijkt wel erger te worden de laatste tijd. Maar ja, doe er maar eens iets aan..." Ze denkt dat de vogels afkomen op het vuil dat rond de flat nogal welig tiert. Vuil dat afkomstig is van flatbewoners die het minder nauw nemen met het netjes houden van je directe woonomgeving. Verhuurder Ymere heeft dat probleem nog niet echt kunnen aanpakken. Een oplossing voor het birds-probleem is er dan ook niet echt. "Wat wou je dan? We gaan niet die bomen weghalen hoor", waarschuwt een bewoner van het tegenoverliggende Mandelahof. Gelijk heeft hij.

En Mandy? Die stapt in voor haar wekelijkse ritje door de wasstraat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant