Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

U fietst hier de snelweg op, mag dat?

Buurt & wijk

WEESP - Waar hij precies vandaan kwam weet niemand. En hoe hij er precies kwam is ook een raadsel. Agenten hebben gisteravond een fietser van de snelweg geplukt. 

De man fietste op de snelweg ter hoogte van Muiderberg. Twee motoragenten en een politieauto moesten de man van de weg halen en naar de middenberm begeleiden. Het tafereel werd vastgelegd door snelwegcamera's. 

Hoe de man precies met zijn fiets op de snelweg terecht kwam, vertelt het verhaal niet. Al hebben wij wel een vermoeden. Sinds de grootscheepse aanpassingen aan de snelweg is het namelijk een fluitje van een cent om al lopend of met de fiets tussen de voorbijrazende auto's te gaan staan. Komende vanaf de Keverdijk of het Ton Storkpad buig je namelijk, als je de weg niet goed weeg, over De Goog zo de snelweg op en sta je plots tussen de tegemoetkomende auto's. 

Rijkswaterstaat laat in een reactie weten de situatie in de gaten te houden, maar stelt er verder ook weinig aan te kunnen doen. "We kunnen heel veel waarschuwingen neerzetten, maar als mensen slecht opletten of zelfs moedwillig op de snelweg willen komen, dan is dat niet tegen te houden", aldus een woordvoerder. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant