Het oplossen van de geluidshinder van Leeuwenveld 3 is één van de punten waar de stichting zich hard voor wil maken.
Het oplossen van de geluidshinder van Leeuwenveld 3 is één van de punten waar de stichting zich hard voor wil maken. Archieffoto: Christian Pfeiffer

Nieuwe stichting moet opkomen voor bewonersbelangen

Buurt / wijk

WEESP - Een nieuwe stichting moet plannen van de gemeente gaan beoordelen op welke gevolgen ze hebben voor de woon- en leefomgeving van omwonenden. Dat plan hebben Weespers Rokus Gunnink, Naomi Cohen en Anton van Daalen met hun gestarte Stichting Bewonersbelangen Weesp. 

De stichting moet Weespers de helpende hand bieden om gezamenlijk op te treden bij het verbeteren van, of tegenhouden van verslechteringen in hun woonomgeving, zo laten de oprichters weten. Gezamenlijk optrekken is het toverwoord. En dat moet vooral in een eerder stadium gebeuren dan nu vaak het geval is; nu kunnen bewoners vaak alleen achteraf na besluitvorming bezwaar maken tegen ontwikkelingen in de buurt. 

Zelf heeft de stichting al een aantal punten waar het nu al naar kijkt. "Bewonersbelangen variëren per wijk of buurt. In Leeuwenveld bijvoorbeeld gaat het over geluidhinder door het spoor, in een deel van het centrum om de toename van horeca en terrassen en in Hogewey om de hoogte van de woningbouw ter vervanging van de Kostverlorenflat. Wij willen, dat op al deze gebieden de stem van omwonenden een groter gewicht krijgt."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant