Afbeelding
Foto: GJ Schultz

Bouw Weespersluis verloopt op rolletjes

Buurt / wijk

WEESP - De bouw van de nieuwbouwwijk Weespersluis verloopt op rolletjes. Dat valt te concluderen aan de hand van de voortgangsrapportage van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. 

De afgelopen maanden werden al de eerste woningen opgeleverd van Weespersluis. Er wordt de komende jaren stevig doorgebouwd aan de 2750 woningen in de Bloemendalerpolder, er worden er ongeveer driehonderd per jaar gebouwd. Als alles volgens plan verloopt wordt het laatste huis rond 2026 opgeleverd. Het bouwen gaat deel voor deel: als een van de deelgebieden opgeleverd wordt, is de grond in het volgende gebied al bouwrijp en wordt er begonnen met bouwen. 

Natuur, recreatie en ontsluitingsweg
Tussendoor wordt er ook gewerkt aan de natuur en recreatie. De gemeente heeft het momenteel druk met het verwerven van de grond voor dat recreatiegebied en voor de nieuwe ontsluitingsweg vanaf de snelweg naar Weesp. Nu vormt de Korte Muiderweg nog de ontsluitingsweg, de nieuwe komt helemaal aan de andere kant van de polder, ter hoogte van het bedrijventerrein. Het duurt nog wel even voordat deze weg geopend wordt: de ontwikkelende partijen hebben afgesproken dat de weg er moet liggen voordat er gestart wordt met de bouw van de 840e woning. Dat heeft er mee te maken dat het anders te druk wordt op de bestaande wegen. De gemeente verwacht nu dat de nieuwe ontsluitingsweg op z'n vroegst in 2021 klaar is, maar tot die tijd moet er nog veel gebeuren. 

Verder meldt de gemeente dat de nieuwe school voor Weespersluis vanaf 2021 de deuren opent. Op andere voorzieningen wordt het wat langer wachten. Het duurt tot 2024 voordat de buurtsupermarkt, detailhandel, de horeca en het gezondheidscentrum open gaan. Volgens de gemeente komt dat vooral omdat er pas dan genoeg mensen in de wijk wonen waardoor er echt draagvlak is. De gemeente verwacht verder dat de bewoners van Weespersluis zich vooral zullen richten op de voorzieningen in Weesp zelf. 

Verder overleg
Naast de bouw wordt er momenteel nog veel overlegd. Momenteel naast de wegontsluiting nog sociale huur, de ontwikkelvolgorde, de energiehuishouding, de parkeernormen en hoogwaardig openbaar vervoer onderwerp van gesprek. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant