Afbeelding
Video

Chauffeur vuilniswagen houdt het breed

Buurt / wijk

WEESP Kon het niet anders? Of is dit een staaltje treiteren, mogelijk als gevolg van irritatie? Hoe dan ook: de vuilnisophaaldienst nam woensdagochtend in Weesp bezit van de hele straat en blokkeerde daarmee lang het achteropkomende verkeer.

Toen een automobilist de vuilniswagen halverwege de Achtergracht wilde passeren, werd dit door de chauffeur, die zijn twee collega's een handje kwam helpen, resoluut verhinderd. De automobiliste die daarachter reed meldt: "Hij gooide met een smile op zijn gezicht even snel vier vuilniszakken voor de auto die wilde passeren. Hij blokkeerde zo de doorgang en vervolgens gingen de vuilophalers door met hun werk."

File
De volgende stops (om de paar meter - waar de vuilniszakken op de stoep staan) waren telkens midden op de weg. Het achteropkomende verkeer vormde inmiddels een file tot aan het begin van de Achtergracht.

Open parkeerplaats
Goed, dan zou je verwachten dat de chauffeur van een open parkeerplaats tegenover de Albert Heijn gebruikt maakt om wat ruimte te maken. Maar hij koos ervoor om zijn wagen hier dwars over de weg te zetten (zie filmpje). De getuige: "Pas aan het einde van de straat, bij de Hema, konden we er langs. Echt niet leuk wat deze chauffeur deed. Alle begrip dat de vuilophalers hun werk moeten doen, maar een beetje meedenken was hier op zijn plaats geweest. Daar was ruimte genoeg voor."

Tekst gaat onder filmpje verder


Reactie GAD
De GAD, die de vuilophaal regelt, heeft het filmpje gezien en zocht contact met de chauffeur. De straat is daar te krap om auto's veilig te laten passeren, zo is het verweer. Om dat duidelijk te maken heeft de chauffeur gehandeld zoals hij gehandeld heeft.

Begrip
"We begrijpen dat dat niet fijn is voor de automobilisten erachter en dat dat mogelijk tot irritatie heeft geleid", aldus de woordvoerster. "Chauffeurs van de vuilniswagens maken helaas vaak mee dat achteropkomend verkeer ongeduldig wil passeren, waarbij de veiligheid van de GAD-medewerkers in het gedrang komt. Mogelijk dat daardoor al wat irritatie was ontstaan. We nemen deze meldingen altijd serieus."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant