Afbeelding
Foto: André Verheul

Gemeente tikt Albert Heijn op de vingers om reclameschermen

Buurt / wijk

WEESP - Weesp heeft de Albert Heijn aan de Achtergracht op de vingers getikt vanwege het plaatsen van twee grote reclameschermen. De schermen zijn in strijd met de regels. 

De twee grote tv-schermen waarop achter de etalageruiten reclame wordt gemaakt voor de aanbiedingen van de grootgrutter hangen er sinds kort. Vooral als het 's avonds donker wordt vallen de lichtgevende schermen enorm op. Enkele verraste Weespers trokken afgelopen week aan de bel bij de gemeente. 

Schermen mogen niet
De gemeente laat weten dat de grote reclameschermen niet mogen. Volgens de welstandsnota mogen bedrijven slechts 'één platte reclame en één haakse reclame' aan het pand bevestigen. Dat heeft de Albert Heijn al. De twee grote schermen zijn dus te veel. Los daarvan mogen ze sowieso niet, omdat de welstandsnota bepaalt dat reclames alleen 'losse letters en aangelichte reclame teksten' mogen zijn en dus geen lichtbakken of mechanisch bewegende delen. 

Een beleidsmedewerker van de gemeente heeft de supermarkt nu laten weten dat de reclame-tv's niet mogen, maar de supermarkt heeft (nog) geen bevel gehad om de schermen uit te zetten of weg te halen. "We hebben erover gesproken met de supermarktmanager en de supermarkt op de regels gewezen. De manager heeft toegezegd erover te spreken met het hoofdkantoor. We wachten nu verder af", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant