Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Meer elektrische laadpalen erbij

Buurt / wijk

WEESP - Er zijn vier oplaadplekken voor elektrische auto's bijgekomen in Weesp. Afgelopen vrijdag werden aan de Julianastraat en op het Stationsplein openbare laadpalen geplaatst.

Ook de laadpaal aan de Oudegracht is vrijdag meteen vervangen. Goed nieuws voor eigenaren van een elektrische auto, want omdat de laadpaal aan de Oudegracht een tijd lang defect was, was het zoeken naar een plek om hun auto weer op te kunnen laden.

De laadpaal aan de Oudegracht was weken defect. Hoe lang precies is niet bekend, meldt een woordvoerder van de gemeente. "Maar we zien dat in januari nog stroom is afgetapt en februari niet meer, dus kun je concluderen dat deze zeker sinds begin februari buiten werking moet zijn geweest. Circa 3 weken geleden kwam bij de gemeente een melding binnen. De oude paal moest vervangen worden. Het onderhoud van laadpalen is uitbesteed aan een extern bedrijf. De capaciteit voor het plaatsen en vervangen van laadpalen is helaas beperkt."

Met de vier nieuwe laadplekken aan de Julianastraat en het 'oude' Stationsplein aan de kant van de Bouhijstunnel zijn er nu totaal twaalf openbare oplaadplekken in en rond het centrum: Oudegracht (2x), Achter 't Vosje (2x), Achtergracht (2x), Buitenveer (2x); Julianastraat (2x), 'oude' Stationsplein (2x).

Er lopen nog procedures voor laadpalen op andere locaties in Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant