Afbeelding
Foto: André Verheul

Parkeermeter moet lucht brengen

Buurt / wijk

WEESP - Een flinke uitbreiding van de zone voor betaald parkeren en het verstrekken van parkeervergunningen voor bewoners. Dat zijn de ingrijpendste maatregelen van het voorgenomen parkeerbeleid van de gemeente Weesp. Een kleine honderd Weespers lieten zich woensdag in de Burgerzaal bijpraten over het voorstel.

Er ging een lang traject van meepraten aan vooraf. Op basis van die participatie, een verkeersonderzoek, een enquête en interviews stelt het college van B en W nu een pakket maatregelen voor om de parkeerdruk beter te verdelen. Op 25 juni wordt het voorstel besproken in de raadscommissie SOB en het staat op 3 juli op de agenda van de gemeenteraad.

Voor het parkeren in het centrum, het Herensingelkwartier, het gebied rond het station en delen van de wijk Zuid 1, de Schildersbuurt, de Dichtersbuurt en Leeuwenveld moet vanaf september 2020 (de beoogde invoeringsdatum) worden betaald. Een uur kost € 1,20, een dagkaart € 7,50: dezelfde tarieven die nu al gelden in de binnenstad. Nieuw is dat bewoners een parkeervergunning kunnen kopen voor 50 euro per jaar voor de eerste auto. Voor een tweede auto moet 200 euro per jaar worden neergeteld, waarbij er ook nog sprake is van een uitsterfbeleid. Twee jaar na invoering is die tweede vergunning niet meer leverbaar. Bewoners hebben tijdens participatierondes om die parkeervergunningen gevraagd.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant