Het beschermpaar van het fonds tijdens de uitreiking van het Appeltje van Oranje in 2021.
Het beschermpaar van het fonds tijdens de uitreiking van het Appeltje van Oranje in 2021. Foto: Oranje Fonds - Stefan van der Kamp

Appeltjes van Oranje zoekt bruggenbouwers

Buurt & wijk

WEESP - Welke personen of organisaties in Weesp zijn echte bruggenbouwers? Welke initiatieven zorgen voor echte verbinding tussen mensen die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten? Geef ze op voor een Appeltje van Oranje.

Het Oranje Fonds startte deze week de zoektocht naar bijzondere projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje 2023. Dit jaar is het thema Bruggenbouwers in de buurt: succesvolle buurtinitiatieven voor en door buurtbewoners die buurtbewoners met elkaar verbinden. Deze initiatieven maken kans op een van de drie Appeltjes van Oranje. Organisaties kunnen zich tot 24 februari 2023 aanmelden om kans te maken op de geldprijs via oranjefonds.nl/appeltjes. 

De organisatie is op zoek naar initiatieven die kijken naar wat mensen bindt en die buurtbewoners voor langere tijd met elkaar in contact brengen. “Door bruggen te bouwen worden sociale relaties in een buurt versterkt, ontstaat er meer onderling begrip en voelen mensen zich meer thuis in hun buurt”, staat op de website te lezen.

De Appeltjes van Oranje worden in oktober van dit jaar overhandigd door Koningin Maxima, beschermvrouwe van het fonds. Er worden drie winnaars geselecteerd. De prijs, voor elk van hen, bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 25.000. Het geld kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. Ieder jaar reikt Koningin Máxima de drie Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde.

Kijk voor informatie en voorwaarden op: www.oranjefonds.nl/appeltjes

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds zet zich samen met sociaal initiatiefnemers in voor een samenleving waarin mensen zorgen voor elkaar en gelijke kansen hebben. Verbondenheid tussen mensen is cruciaal voor het realiseren van een betrokken samenleving. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Ze vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant