Poes Oes is een binnenpoes, maar glipte op een onbewaakt moment de deur uit.
Poes Oes is een binnenpoes, maar glipte op een onbewaakt moment de deur uit. Foto: archief

Vermiste poes Oes weer terug bij baasjes

Buurt & wijk

WEESP Dankzij oplettende buurtbewoners is poes Oes weer terug bij haar baasjes. De rode poes met een wit puntje op haar staart was tweeënhalve week vermist.

“Oes is eigenlijk een binnenpoes, maar op een onbewaakt ogenblik is ze de voordeur uitgeglipt,” vertelde haar baasje Sarah vorige week aan het WeesperNieuws. Ze meldde Oes aan bij Amivedi, hing posters van Oes op in het centrum van Weesp en speurde de buurt dagenlang af. Na tweeënhalve week van huis te zijn geweest is Oes door oplettende buurtbewoners gevonden. “Ze zwierf in tuinen en op platte daken een blok verder,” meldt Sarah opgelucht. Ze laat weten dat Oes iets vermagerd is, maar verder helemaal gezond.

Vermist en gemist in Weesp

In de stad hangen op diverse plekken posters van vermiste katten. Vorige week verscheen er op WeesperNieuws Extra een uitgebreid artikel over de vermiste dieren in Weesp. Oes’ eigenaar Sarah vertelde daarin dat ze haar poes zelfs heeft gezocht in De Lier, onder Den Haag. “We kregen een melding van iemand die naar De Lier was gereden met de auto. Daar aangekomen sprong er een rode poes onder de motorkap vandaan. Die had dus het hele stuk meegereden. We zijn daar naartoe gereden en hebben de meegelifte poes gezien. Ze leek wel op Oes, maar het was haar helaas niet.”

Of het artikel over vermiste en gemiste katten in Weesp heeft bijgedragen aan het terugvinden van Oes is niet duidelijk, maar het doet er ook niet toe. Wat er wél toe doet is dat Oes weer thuis is. Hopelijk worden de andere vermiste huisdieren in Weesp ook snel weer met hun baasje herenigd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant