Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Update

GAD vraagt vanaf april geld voor ophalen grof vuil, Weesp is uitzondering

Buurt & Wijk

WEESP - Voor het ophalen van grofvuil, groot tuinafval, elektrische apparaten en groot verpakkingskarton brengt de GAD Gooi en Vechtstreek vanaf 2 april 22,50 euro in rekening. Volgens de GAD zijn dit de kosten die worden doorberekend. Het brengen van dit vuil naar het scheidingsstation is gratis.

Het GAD is in Weesp verantwoordelijk voor het ophalen van het afval , maar hier blijft het ophalen van grofvuil gratis, in tegenstelling tot andere gemeenten in De Gooi en Vechtstreek. De woordvoerder van het GAD laat weten: “Vermoedelijk zullen we inwoners van Weesp vragen hun afspraken telefonisch te maken. We zullen hierover via onze website verder informeren in samenwerking met gemeente Amsterdam.”

Deze maatregel zit sinds juli 2021 in de pijplijn. Toen stelde het algemeen bestuur van de Regio de Regiobegroting 2022 – 2025 vast met een aantal bezuinigingsmaatregelen in de begroting, waaronder betalen van het ophalen van groot huishoudelijk afval. Het ophalen van groot huishoudelijk afval is een extra service die de GAD levert. “Door het in rekening brengen van deze kosten kunnen we deze dienst voortzetten en doorberekenen aan diegenen die er gebruik van maken”, aldus de GAD.

Betalen kan direct bij het online maken van een afspraak. Pinbetaling is ook mogelijk op het GAD hoofdkantoor in Bussum of bij de chauffeur tijdens het ophalen. Op www.gad.nl/grofvuil staat wat wel en niet onder grofvuil wordt verstaan.

Nog tot en met het einde van dit jaar wordt het vuil in Weesp opgehaald door GAD Gooi en Vechtstreek. Daarna gaat dit over in handen van de gemeente Amsterdam.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant