[Video] Rondleiding in de toekomstige Laurentiuskerk
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


Video Dossier: Laurentiuskerk

Rondleiding in de toekomstige Laurentiuskerk

  Buurt / wijk

WEESP - Het was een ingewikkelde puzzel die ze slapeloze nachten heeft gekost, zeggen Janton Stork en Bouke Albrecht. Maar de Weesper architecten zijn erin geslaagd een ontwerp te maken voor een hotelkamer, twee appartementen, twee werkruimten, een yogastudio en een brouwerijcafé in de Laurentiuskerk, dat tegemoetkomt aan de eisen en wensen van alle betrokken partijen.

Met trots presenteren de architecten het plan nu aan WeesperNieuws. Dit ontwerp is de basis voor de omgevingsvergunning die is aangevraagd voor de herinrichting van het leegstaande kerkgebouw aan de Herengracht.

Metamorfose
Door die herinrichting kan het gebouw behouden blijven. Van binnen ondergaat het gebouw een metamorfose, van buiten blijven de aanpassingen beperkt. Tenminste, zo lijkt het op de tekeningen en het animatiefilmpje die de architecten laten zien.

Lees verder in de digitale editieAnimatie en illustratie: Stork & Albrecht, foto: WeesperNieuws

Hoe nu verder?
De vergunningprocedure voor de herinrichting loopt nog. Mogelijk kan er in april begonnen worden.

Eerst moet de fundering hersteld worden. Na de herinrichting kan de spits weer op de toren. Als laatste volgt een plan voor enkele woningen in de kerktuin.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.