Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Weesp krijgt een dorpshuis

Buurt / wijk

WEESP - Weesp krijgt een dorpshuis. Het komt in Weespersluis, als onderdeel van de toekomstige brede school.

Voordat iemand begint te kakelen over stadsrechten: achter het dorpshuis zit een idee. Het moet uitgroeien tot een laagdrempelige plek waar de bewoners van de nieuwbouwwijk Weespersluis elkaar kunnen ontmoeten en waar sociale samenhang wordt opgebouwd. Het stadsbestuur van Weesp hecht daar veel waarde aan. Andere delen van Weesp missen zo'n plek, die je - ondanks de stadsrechten in 1355 - misschien inderdaad het beste kunt omschrijven als 'dorpshuis'.

Handtekening
Afgelopen vrijdag zetten de betrokken schoolbesturen (ASKO, Stichting Spirit, Talent Primair) en de gemeente Weesp de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van Brede School Weespersluis. Hiermee zijn de afspraken vastgelegd over de ontwikkeling van de brede school in de Bloemendalerpolder.

Naast het dorpshuis, zal de brede school bestaan uit twee basisscholen, een sporthal met drie zaaldelen, ruimtes voor vroegvoorschoolse educatie, buitenschoolse opvang en een verenigingsruimte.

Nieuwe wijk
Weespersluis wordt de nieuwe wijk van Weesp, gelegen achter de al gerealiseerde nieuwbouw in Leeuwenveld. Er komen in totaal 2750 woningen. De bouw gaat in fases en gaat enkele jaren in beslag nemen. Toen de verkoop van de eerste 175 woningen onlangs startte, bleek de belangstelling overweldigend. Gebouwd wordt er nog niet: het wachten is op uitsluitsel over de flora en fauna.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant