Afbeelding
Foto: André Verheul

Gemeenteraad pakt terrassenplan weer op

Buurt / wijk

WEESP - Het plan om de regels voor terrassen voor Weesper cafés en restaurants te verruimen komt weer op tafel. Het plan wordt volgende week weer besproken, de gemeenteraad moet er vervolgens weer haar zegje over doen. 

Er werd vooral afgelopen voorjaar veel gesproken over terrassen. Het gemeentebestuur kwam met een plan om terrassen ruim baan te geven. Het plan was onder meer om zomers parkeerplaatsen om te bouwen tot terrassen en terrassen op het water toe te staan. 

Eerder veel weerstand
Het plan zorgde echter van weerstand, van bewoners en van gemeenteraadsleden. De gemeenteraad besloot het plan terug te sturen naar de tekentafel en ook zelf onder de loep te nemen hoe Weesp om moet gaan met plannen voor terrassen. Er gaat nu dus weer over gesproken worden. 

Plan aangepast
Het plan werd de afgelopen maanden op enkele punten aangepast. Zo wordt onder meer vastgelegd dat winkels met zogenaamde 'ondergeschikte horeca' geen aanspraak mogen maken op een terras maar slechts een bankje of enkele stoeltjes voor de deur mogen zetten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant