Zomaar een donderdagochtend in Buurtkamer De Kastanje.
Zomaar een donderdagochtend in Buurtkamer De Kastanje.

Buurtkamer De Kastanje breidt aanbod uit

Buurt / wijk

WEESP Buurtkamer de Kastanje heeft sinds 1 oktober nieuwe openingstijden en nieuwe activiteiten. En dat is goed nieuws voor de liefhebbers van bingo, want die is er voortaan elke donderdagmiddag. 

De nieuwe openingstijden zijn van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur op woensdag, donderdag en vrijdag. Het buurthuis wil deze tijden graag uitbreiden, maar dan zijn er wel wat meer vrijwilligers nodig.

Op de maandagavond is er een taalkroeg voor nieuwe Nederlanders en Weespers, waar nu alleen nog mannen komen. Er zijn plannen voor een ochtend of middag voor vrouwelijke nieuwe Nederlanders. Op donderdag is er handwerken. Donderdagmiddag wordt een wekelijkse bingomiddag met leuke prijsjes. Vrijdag is het spelletjesdag, met onder meer sjoelen, dammen, scrabble of rummikub. Daarnaast is er regelmatig een soepmiddag op de woensdag, met zelfgemaakte soep en broodjes.

Drempel
"We horen nog regelmatig dat mensen het moeilijk vinden om voor het eerst naar de buurtkamer te gaan, maar als ze er een keer geweest zijn, is de drempel weg en vinden ze het erg gezellig", aldus Inge Kaam en Ismonda Boom, oprichters en vrijwilligers van De Buurtkamer. Mochten er mensen zijn die slecht ter been zijn, maar wel graag naar De Buurtkamer willen komen, mail dan naar buurtkamerweesp@outlook.com, dan gaat de organisatie proberen iets te regelen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant