Een jaar geleden: de kerktorenbrand
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De brandende torenspits voor hij afbreekt en naar beneden stort.
De brandende torenspits voor hij afbreekt en naar beneden stort. (Foto: Christian Pfeiffer)

Een jaar geleden: de kerktorenbrand

  Buurt / wijk

WEESP - Zo'n moment waarvan je nog goed weet waar je wat toen je het hoorde: de grote brand in de torenspits van de Laurentiuskerk. Het is een jaar geleden. 

De brand brak een jaar geleden even na half acht 's avond uit. Getuigen zagen vlammen onder het groene kruis. En toen ging het snel: het vuur breidt zich razendsnel uit. De brandweer komt ter plaatse, maar heeft vanwege de grote hoogte veel problemen om het vuur te blussen. Een uur nadat de brand begon stort een deel van de torenspits naar beneden, met het grote kruis. Op dat moment staan er al duizenden mensen rond de Kom naar de brand te kijken. De woningen in de omgeving van de kerk worden uit voorzorg ontruimd. Rond half elf wordt het sein 'brand meester' gegeven. 

Trieste aanblik: zonder torenspits, lichtkruis en haan
In het schrille ochtendlicht op de dag na de brand wordt duidelijk hoe groot de schade is. De Laurentiuskerk biedt zonder torenspits, lichtkruis en haan een trieste aanblik.

Werk aan kerk van start, maar herstel laat op zich wachten
De maanden na de brand gaat het herstel van de kerk van start. De fundering is hersteld, maar de rest van de werkzaamheden moeten nog van start gaan. En dat geldt ook voor het herstel van de torenspits met het groene kruis. 

In het WeesperNieuws lees je alles over de Laurentiuskerk, de brand en hoe het er nu voor staat. Lees verder in de digitale editie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.