Afbeelding
Foto: Pixabay

Regenwormen moeten modderpoelen achter flats voorkomen

Buurt / wijk

WEESP - Er gaan straks tienduizenden regenwormen woelen door de achtertuinen van de flats aan de Jozef Israëlstraat, Frans Halsstraat en de Rembrandt van Rijnstraat. Ymere zet ze in om wateroverlast tegen te gaan. 

Het gebeurt nu met regelmaat dat de achtertuinen van de flats een modderpoel worden na een regenbui. De kleigrond laat het water slecht door en dus blijft het liggen. De regenwormen moeten nu aan de bak om dat probleem op te lossen. Het gaat al met al om 84.000 beestjes. Ze gaan door de grond woelen om het luchtiger te maken. Als ze graven komen er grotere poriën in de bodem, waardoor het water beter moet weglopen. 

Al veel langer problemen
De regenwormen vormen een volgende poging om het waterprobleem van de flatbewoners op te lossen. Eerder werd de grond al verhoogd, als buffer om het overtollige water op te vangen, en werden er planten geplaatst. Dat had niet het gewenste effect. 

De wormen worden vanaf het eind van het jaar geplaatst. Ymere verwacht dat bewoners van de wormen zelf niet al te veel gaan merken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant