Een van de plannen: Tram 9 bij de Diemense Sniep zou via de McDonald's en de N236 naar Weesp kunnen gaan.
Een van de plannen: Tram 9 bij de Diemense Sniep zou via de McDonald's en de N236 naar Weesp kunnen gaan. Foto Trudy Kroese

'Trek railverbindingen door naar Weesp'

Buurt / wijk

WEESP De 19-jarige Tim Sekac uit Amsterdam zet zich met volle overgave in voor een duurzamer Nederland. Zijn nieuwste acties zijn twee petities die betrekking hebben op Weesp.

De student pleit ervoor om de metrolijnen in Amsterdam-Zuidoost en de tramlijn in Diemen door te trekken naar Weesp. Dat zou volgens hem zorgen voor nieuwe, betrouwbare en duurzame ov-verbindingen tussen twee gemeenten die op termijn samen verder willen gaan.

De twee petities zijn niet bepaald Sekacs eerste acties. Wie zijn naam googelt, stuit op diverse petities die allemaal te maken hebben met het openbaar vervoer. De student met hart voor het milieu wil meer spoorlijnen dan snelwegen en hoopt met onlinepetities de discussie op gang te brengen en de boel in beweging te krijgen.

Via Gooilandseweg
De eerste petitie (hier te vinden) richt zich op het aansluiten van het metrostelsel in Amsterdam-Zuidoost op de toekomstige IJmeerlijn (tussen Amsterdam en Almere). Onderdeel van dit voorstel is het doortrekken van metrolijn 53 naar Station Weesp, via de Gooilandseweg en de Hogeweyselaan. De tweede petitie (klik hier) gaat over een nieuw treinstation in de nieuwe Diemense woonwijk Plantage de Sniep én het doortrekken van tramlijn 9 naar Station Weesp, via industrieterein De Sniep en - wederom - de Gooilandseweg.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant