Afbeelding

Het Grote Plein mag grijzer

Column

SLUIS & BLOG - Hoe langer een editie van het Sluis-en-bruggenfeest geleden is, hoe mooier die wordt. Weespers van mijn leeftijd mijmeren graag over de jaren tachtig. Met naar het verleden hunkerende zinnen waar ‘gouden’ en ‘tijden’ in voorkomen.

Voor de jonge kijkers: toen hadden wij de hele zaterdagmiddag bekende artiesten op het Grote Plein. Wie hebben we niet gezien? Dolly Dots, Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, De Dijk (Huub van der Lubbe: “nou nou, aardig stadhuisje hebben jullie hier”), Gerard Joling, Gordon, Anita Meijer en zelfs André Hazes, de allergrootste.

Het stadhuis helde bijkans naar achteren, zo propvol stond het plein.

En nu dan? Nu is het de tijd van de DJ’s. Plein puilt nog steeds uit, stadhuis stampt mee op de snoeiharde beats. Sensation in alle kleuren.

Hans Dulfer
Dit jaar komt Hans Dulfer. Heeft nog een tijdje in Weesp gewoond trouwens. Grote artiest. Belooft wat. Maar vooral een uitstekende keuze. Ik bedoel toekomstgewijs. Dulfer bedient namelijk een belangrijke nieuwe doelgroep: de ouwe lullen. En die hebben de toekomst!

Dus ik zou zeggen: volgend jaar nog een tintje grijzer op dat plein. Ik denk aan een jazzavond. Swing is the thing!
En in 2018 doorpakken met een orkest in André Rieu-stijl. Zwoele wals voor het Schönbrunn-stadhuis. Heel Oversingel loopt uit.

Veel Weespers een plezier
Maar even serieus, zou het het Grote Plein niet wat grijzer moeten? Ik weet zeker dat je veel Weespers die nu niet echt aan hun trekken komen, daar een groot plezier mee doet. Ik zie het stadhuis al statig meewalsen.

Tegen die tijd pak ikzelf overigens ergens anders een biertje. Waar ze De Dijk nog draaien. Of Hazes.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant