Afbeelding

Hoe overleef ik de triatlon?

Column

Het staat rood omcirkeld in mijn agenda: 4 september. De WeesperNieuws triatlon.
Wat eerst nog maanden weg leek, is nu ineens morgen. Oei.

Samen met 15 toffe Weesper-triatleten heb ik de afgelopen maanden naar deze dag toe geleefd. Tijdens een hardlooprondje kletsten we gezellig over 'onze' triatlon en het leven er om heen. In totaal heb ik ongeveer 120 kilometer hardloopinterview in de benen!! Meteen een goede training :-)

Wedstrijdzenuwen
Na al die hardloopinterviews met ervaringsdeskundigen, al die kilometers en vooral al die tips die ik gehoord heb, zou je verwachten dat ik vol vertrouwen de triatlon tegemoet zie.
Nou, NEE!! Ik ben zenuwachtig!!! Hoe overleef ik de triatlon?!

Ik denk dat het tijd is om nog even de meest bruikbare adviezen van de afgelopen tijd op een rijtje te zetten. Wel een beetje last-minute, maar wie weet helpt het. #beterlaatdannooit


Looks
Ik weet dat Mike Mulder zich vandaag (the day before) VOLLEDIG scheert. Gladde beentjes, gladde borst, gladde… En ook Wessel Ganzevoort wil geen stoppeltje meer voelen op z'n benen. Geschoren benen ja? Zou dit helpen?
Mike en Wessel zorgen trouwens allebei dat ze tot in de puntjes gesoigneerd aan de start verschijnen. Haartjes mooi, kleertjes schoon.
Tja, het kan geen kwaad denk ik….
Ik zal voor de zekerheid ook m'n haar twee keer wassen, net als Daan Boekhoorn.

To-do-list:

  • benen scheren
  • nagels lakken
  • extra shampoo kopen
     

Uitgerust
Enigszins fit en uitgerust aan de start verschijnen lijkt me een no-brainer… Door m'n wedstrijdstress doe ik alleen geen oog dicht vannacht, dat weet ik nu al…. Misschien is de hobby van Leo Smeekes iets voor mij? Leo is de koning van het slapen op de bank. En al die tukjes hebben Leo geen windeieren gelegd: 54 jaar oud en nog steeds goodlooking! Dat wil ik ook wel (als ik later groot ben)!

To-do-list:

  • Dutje doen op de bank
     


Bijgeloof?!
Geluk moet je afdwingen toch? Het paarse elastiekje van Paula van der Pouw heeft haar al ver gebracht: misschien wordt ze morgen wel eerste Weespse!! En Iris Jobben is met haar rode onderbroekje landskampioen met zaalhockey geworden!! Als het voor hen werkt, dan vast voor mij ook. Toch?

To-do-list:

  • paars haarelastiekje kopen
  • rode onderbroek wassen voor morgen
     

Fans
Uiteraard breng ik morgen m'n eigen juich-team mee (hoi mam!), maar ik hoop toch dat de dochter van Maikel Snel mij morgen ook aanmoedigt. Als zij Maikel na 100 meter rennen al de beste vader van de wereld vindt, dan is ze vast ook een beetje trots op mij toch?
Sowieso heb ik tijdens alle hardloopinterviews enthousiaste verhalen gehoord over fan-crews. Hoe meer mensen je naam roepen langs de kant, hoe harder je gaat!

To-do-list:

  • fanclub regelen
     


Kampioenenvoer
Vanavond eet ik uiteraard de powerpasta van Daan Boekhoorn. Die pasta kan ik trouwens iedereen aanbevelen. Maar wat moet ik eten en drinken morgenochtend voor de triatlon? Marco Tadema gaat nogal lekker op een RedBull voor de wedstrijd. Eerlijk gezegd vind ik dat spul niet te hakken, maar als Marco het zegt….
Ricardo Scholten heeft een WK-triatlon startbewijs behaald, puur op witte bolletjes met Nutella en Paula van der Pouw staat al jaren aan de triatlon-top in Weesp met witte boterhammen met jam als ontbijt. Klinkt als een plan.

To-do-list:

  • RedBull kopen
  • Wit brood en jam inslaan
  • Witte bolletjes met Nutella bunkeren
     

Alcohol
Hoe aanlokkelijk het ook lijkt om m'n wedstrijdzenuwen weg te drinken met een biertje, van Karel Gijzen heb ik gehoord dat ik beter voor de wedstrijd geen alcohol kan drinken. En als een kroegbaas dat zegt, kan ik het maar beter serieus nemen.

To-do-list:

  • pas NA de triatlon biertjes drinken bij Toeters
     

Voor de start
Van Niels van de Griend kreeg ik toch wel de gouden tip om in de wisselzone, voor de wedstrijd, de weg van het water naar m'n fiets te lopen. Om zo tijdens de wedstrijd niet te verdwalen. Goed plan!! Vorig jaar was ik in-the-heat-of-the-moment namelijk even m'n fiets kwijt…

To-do-list:

  • de route in de wisselzone memoriseren
     


Toeval
'Laat niks aan het toeval over!' sprak orakel Ricardo Scholten. En ook Renske Harte-Sluman houdt graag zelf de touwtjes in handen. Mmmmm, goed punt. Ik heb m'n materiaal gecheckt, de route meerdere keren verkend, m'n outfitjes gepast en de wekker gezet. Aan het toeval zal het niet liggen!!

To-do-list:

  • niks aan het toeval overlaten > check!!
     


Einddoel
Bas Parinussa stelt zichzelf doelen, om die vervolgens te behalen. Aangezien ik dikke respect heb voor Bas en veel waarde hecht aan zijn advies, heb ik mezelf voorgenomen om ook een doel te hebben morgen. Van Brent Smeekes leerde ik dat doelen realistisch moeten zijn. Okee. Hier komt het:

Über-einddoel: GENIETEN! (En heus niet omdat IEDEREEN dat als advies geeft hoor :-) )

Lieve Paula, Leo, Brent, Wessel, Iris, Marco, Mike, Daan, Anke, Karel, Renske, Niels, Maikel, Bas en Ricardo: wat was het ENORM tof om met jullie te rennen!!
Zet 'm op morgen, en we proosten bij de finish!!

Liefs! Nora

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant