Het anderhalve meter team bezocht de weekmarkt op dinsdag
Het anderhalve meter team bezocht de weekmarkt op dinsdag Foto: Nora Schenk

Anderhalve meterteams als geheugensteuntje voor winkelende Weespers

Coronavirus

WEESP Sinds afgelopen weekend kan je op drukke plekken in Weesp ‘Anderhalve meterteams’ tegenkomen. De gemeente hoopt door middel van de teams op een leuke manier te laten zien hoeveel 1,5 meter nu eigenlijk is.

De Anderhalve meterteams staan op dinsdag op de weekmarkt en op zaterdag in en rond de Slijkstraat. Ze zijn te herkennen aan hun Weesper team-kleding en de meetlatten van anderhalve meter die zij bij zich hebben. Jasper Fleers, die al als deel van een Anderhalve meterteam in Weesp heeft gewerkt, geeft aan dat ze veel positieve reacties krijgen. “Weespers zijn erg meewerkend, en houden zich over het algemeen goed aan de regels. We horen vooral ‘O ja, dat was ik even vergeten’.” De gemeente heeft de teams ingeschakeld als geheugensteuntje. Na een zomer met relatief weinig besmettingen, wordt nog wel eens vergeten dat er weer voldoende afstand moet worden gehouden nu de besmettingen weer toegenomen zijn.

Ook in andere gemeenten zijn de Anderhalve meterteams al ingezet. Fleers heeft al op veel verschillende plekken gestaan, zoals in Amsterdam en natuurgebieden. Het valt hem op hoe gezellig Weesp is. “Het is een echt dorp. We hebben hele leuke gesprekken met mensen gehad. Dat is voor ons als promotor ook heel fijn.”

Naast 1,5 meter afstand houden, adviseert de overheid sinds vorige week iedereen om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. De andere basisregels zijn handen veel en goed wassen, drukte vermijden, zoveel mogelijk thuiswerken en bij mogelijke ziekteverschijnselen thuisblijven en testen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant