Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Een mijlpaal’: Covid-afdeling Tergooi gaat dicht

Coronavirus

WEESP Tergooi sluit vrijdagmiddag de speciale covid-afdeling die was ingericht voor coronapatiënten. De aantallen dalen nu zo snel dat het centreren van deze zorg op één afdeling niet meer nodig is, luidt de uitleg vanuit het ziekenhuis.

De patiënten die nu nog herstellen van corona gaan naar isolatiekamers op de reguliere afdelingen. “Het is een mijlpaal dat wij nu door het dalend aantal besmettingen de cohort-afdeling kunnen sluiten”, aldus voorzitter Janneke Brink-Daamen van de raad van bestuur.

Momenteel liggen er negen coronapatiënten in Tergooi, waarvan vijf op de intensive care en vier op de vandaag opgeheven verpleegafdeling. Zij worden vandaag overgebracht naar een reguliere verpleegafdeling en daar in isolatie verpleegd. 

Gezien de daling van het aantal covid-patiënten op de intensive care (al gaat dat dus minder hard) verwacht Brink dat ook de covid-IC snel kan worden opgeheven. “Wij zijn trots op alle collega’s die de afgelopen maanden keihard gewerkt hebben om alle covid-patiënten die aan ons werden toevertrouwd, op te vangen. De reguliere zorg kan weer worden opgeschaald, dat doen wij behoedzaam en met zorg voor medewerker en patiënt én in nauw overleg met de regionale ziekenhuizen binnen de ROAZ.”

Hoewel het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt, benadrukt het ziekenhuis dat alle hygiënemaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje, anderhalve meter afstand houden en de aangepaste bezoekregeling, van kracht blijven. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant