Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Forse stijging coronapatiënten in Tergooi

Coronavirus

WEESP Het aantal coronapatiënten in Tergooi MC is de voorbije dagen fors toegenomen. Lagen er vorige week nog acht coronapatiënten in het ziekenhuis, nu staat de teller op twintig. Daarvan liggen er vijf op de intensive care.

Daarmee houdt Tergooi MC, aldus woordvoerder Wencke Fassbender, zich aan de afspraken met de andere ziekenhuizen in de regio rondom Amsterdam. Het betekent echter ook dat afspraken die zes weken kunnen wachten (bijvoorbeeld heup- en knieoperaties) tot nader order worden uitgesteld. “Dat is heel vervelend. Als een operatie kan wachten, betekent dat namelijk niet dat deze mensen geen pijn hebben”, aldus de zegsvrouw. Spoed en semi-spoedoperaties en oncologie gaan wel door. 

Woensdag komen de vertegenwoordigers van de verschillende ziekenhuizen in de betreffende regio weer bijeen om te bekijken hoe nu verder. De vraag die daarbij zeker op tafel zal komen is of deze ziekenhuizen meer coronapatiënten kunnen huisvesten. En zijn daar dan voldoende bedden én ook handjes voor beschikbaar? Ook verpleegkundigen van Tergooi zitten op dit moment thuis, omdat zij corona hebben.

Wel maakt het ziekenhuispersoneel zich op voor de derde prik: de zogenoemde boostervaccinatie. Vanaf volgende week zal dat bij zo’n 2300 van de 3000 medewerkers, gespreid over enkele weken, worden toegediend. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant