Afbeelding
Foto: André Verheul

Programma Molendag in Weesp

Cultureel

WEESP - Zaterdag 12 mei is het Nationale Molendag. Ruim 900 molens door het hele land draaien en/of malen en velen zijn ook te bezoeken. Dit is het programma in Weesp. 

't Haantje, Stammerdijk

De molen is te bezichtigen en er is koek-en-zopie: van 10.00 tot 16.00 uur. Om 11.00 uur is er een leuke voorstelling bij de Monsterlijk Mooie Molen door poppentheater Fatsnerran. Komt dat zien! De opbrengst is voor het onderhoud van 't Haantje.

De Vriendschap, Utrechtseweg

In Molen de Vriendschap in Weesp is van 10.00 tot 17.00 uur van alles te doen. Bezoekers kunnen meedoen aan een molenspeurtocht en genieten van heerlijke molenpannenkoeken. Thema dit jaar: 'Bezoek de molenaar'. Die heeft namelijk mooie verhalen en extra aandacht voor kinderen. Er is nog een leuke wedstrijd. Wie het gewicht van de grote zak graan raadt krijgt een leuke prijs uit de molen.

De Onrust, Keverdijk/Naardermeer

Bezoek de molen in combinatie met een fraaie fietstocht over de Keverdijk. Op zaterdag én zondag open van 10.30 uur tot 17.00 uur. Bezoekers ervaren binnen van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar. Vooral voor kinderen is het spannend om in de molen in al die kleine kamertjes te kijken en elk trapje op te klimmen. Een bezoek aan deze molen vertelt je ook van alles over de waterhuishouding in deze prachtige polder...

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant