<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: André Verheul

Handje helpen: Sluis-en-bruggenfeest komt met ander vrijwilligerssysteem

  Cultureel

WEESP - Een handje helpen om er voor te zorgen dat Sluis-en-bruggenfeest komende augustus een succes wordt. Dat kan nu zonder dat je het hele feest aan de slag moet.

Het kersverse S&B-comité komt met een ander vrijwilligerssysteem. "We zijn heel dankbaar voor de inzet en feedback van alle vrijwilligers van afgelopen jaren en hebben daardoor een uniek idee gekregen. Zoals het voorheen ging, trok het een te zware wissel op mensen. Sommige waren echt drie dagen lang in touw. Petje af, maar dat hou je niet vol", zegt Marlinde van Hedel van het S&B-comité.

 Het nieuwe comité introduceert daarom vrijwilligersblokken van maximaal twee uur, waarin mensen iets doen wat ze écht leuk vinden. Zeg maar 'vele handen maken licht werk' nieuwe stijl.

Nieuwe mensen leren kennen
Maandag 9 juli is er een vrijwilligersbijeenkomst in Het Hart van Weesp. Marlinde: "We moeten het nog verder uitdenken, maar ik stel me voor dat we kaartjes op een muur hangen met daarop de taak en het tijdsblok. Iedereen kan dan een kaartje pakken dat bij hem past, dat mag ook als duo. Aanmelden hiervoor kan via info@sbfeest,nl."

Twee uur helpen en daarna weer lekker verder feesten dus? "Precies, maar meer dan dat. Het kan voor sommigen ook een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen - bijvoorbeeld als je hier pas net woont. En alle helpers gaan we bovendien later ook nog op een leuke manier bedanken, waarschijnlijk in de vorm van een vrijwilligersborrel."

5 reacties

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
 

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>