Foto: Ingrid Voet
Foto's

Molens trekken veel bekijks

Cultureel

WEESP - Oud en vooral veel jong ging vandaag op bezoek bij de Weesper molens.

Het is Nationale Molendag. Ruim 900 molens door het hele land draaiden en/of maalden, als de wind tenminste een beetje wilde waaien, en vele waren ook te bezoeken. In Weesp waren onder meer de molens 't Haantje en De Vriendschap open en de belangstelling was groot.

De Monsterlijk Mooie Molen
Bij 't Haantje aan de Stammerdijk beklommen bezoekers de trappen door het huis naar de stelling van de molen. Durfals klommen via de steile trap vanaf de stelling nog verder omhoog naar de kap en genoten daar van de verhalen van de molenaar en het prachtige uitzicht. 's Morgens zat de tuin vol kinderen die veel plezier hadden om  de monsters in de voorstelling 'de Monsterlijk Mooie Molen' van poppentheater Fatsnerran.


Dit kleine meisje wilde al heel lang eens boven in molen 't Haantje kijken.


Lachen om de monsters van poppentheater Fatsnerran.


Wie helemaal naar de kap durfde te klimmen had een mooi uitzicht.

Muizen en pannenkoeken
Ook in molen de Vriendschap werden de steile trappetjes beklommen naar de stelling. Ondertussen zochten de jongste bezoekers naar de muizen die overal verstopt waren en hielpen hun ouders het gewicht van een zak graan raden. Wie dat het beste deed, wint een jaar lang pannenkoekenmeel. Hoe lekker de pannenkoeken daarvan zijn, kon buiten meteen geproefd worden en dat smaakte naar meer.


Ook molen De Vriendschap trok veel bezoek.


Gevonden! De kinderen zochten naar muizen in De Vriendschap.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant