Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Pinksterweekend vol festiviteiten

Cultureel

WEESP - Er is komend weekend veel te beleven in Weesp. Het is maar goed dat de meeste mensen maandag (tweede pinksterdag) een extra dag vrij hebben, anders wordt het wel erg krap.

De festiviteiten beginnen vrijdag om 14.00 uur als Het Domijn de poorten opent voor de Showman's Fair. Tot en met maandagavond kunnen bezoekers genieten van uiteenlopende acts en voorstellingen. Vrijdag om 16.00 uur is in de Van Houtenkerk de opening van Weespers aan de Wand. Tot en met maandagmiddag is op verschillende locaties het werk van tientallen Weesper kunstenaars te zien.

Wie verstandig is zet vrijdagavond de wekker. Zaterdag vieren de Weesper winkeliers namelijk vanaf 06.00 uur luilak met een 'Vroege Vogel Actie'. Die laat zich het best omschrijven als: hoe eerder op de ochtend, hoe beter de aanbieding. Nelis' IJssalon serveert die ochtend bovendien een ontbijt waarvan de opbrengst naar de Voedselbank Weesp gaat. Na luilak kan Weesp door naar de Theetuin, waar zaterdag vanaf 10.00 uur eveneens een kunstweekend van start gaat. Hier kunnen de bezoekers ook zelf met spuitbussen en houtskool aan de slag tijdens een van de workshops. In Fort Ossenmarkt is om 12.00 uur de aftrap van de expositie 'Kunst op het Fort', met ook hier vooral werk van lokale kunstenaars. De Theetuin en het Fort zijn eveneens tot en met tweede pinksterdag open.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant