<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Op de gevel prijkt nu het nieuwe logo.
Op de gevel prijkt nu het nieuwe logo. (Foto: Ingrid Voet)

De bibliotheek is weer open

  Cultureel

WEESP - De deuren van de bibliotheek zwaaiden dinsdagmorgen om 10.00 uur weer open. Na vier weken verbouwen is er een hoop veranderd, vooral op de jeugdafdeling.

"Oooh, wat is het mooi en licht geworden en het lijkt wel groter", zeggen de eerste bezoekers. Meer vierkante meters zijn er niet bij gekomen, maar door de witte muren, houten vloer en de verrijdbare boekendisplays lijkt het allemaal wel een stuk ruimer. 

Logo
Ook buiten is er iets veranderd: op de gevel boven de deur prijkt het nieuwe logo van de bibliotheek: de bibliotheek Gooi en meer. Tot deze opening nog even verstopt en nu onthuld door vestigingscoördinator Judith Kortland en de medewerkers.

Metamorfose
De jeugdafdeling heeft een ware metamorfose ondergaan. Daar domineert het enorme 'treinmeubel', waarin prenten- en voorleesboekjes te vinden zijn, met zitjes en plek voor de dvd's en strips. Dit nodigt uit om een boek te pakken en heerlijk te gaan zitten lezen.

Fair Trade
Ook nieuw is dat vanaf nu Fair Trade koffie en thee geschonken wordt van de Wereldwinkel in het Leescafé, dat zelf vertrouwd hetzelfde is gebleven. 

Monsterklus
In vier weken tijd is een monsterklus geklaard. Kortland: "We hebben heel veel hulp gekregen, van alle medewerkers, maar ook van vrijwilligers en leners die zich spontaan aanmeldden. Heel blij zijn we daarmee."


Deze jonge bezoeker heeft de prentenboekjes snel gevonden.


Lenen en inleveren, nu handig naast elkaar.


De bibliotheek trakteert vandaag op taartjes bij de Fair Trade koffie en thee.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.