<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Weesper Moppenbakker wordt even lekker op de rug gekriebeld.
De Weesper Moppenbakker wordt even lekker op de rug gekriebeld. (Foto: André Verheul)

Weesper Moppenbakker kan er weer tegen

  Cultureel

WEESP - De Weesper Moppenbakker op de Slijkstraatbrug werd vorige week even lekker op de rug gekriebeld. Een medewerker van de Kunstwacht uit Leiden schrobde de viezigheid eraf en gaf de sokkel een dot nieuwe lijm.

Weesp telt 43 kunstwerken in de openbare ruimte en er is een onderhoudsbudget van precies nul euro. Dat is te merken, vertelt de Kunstwachter. In zijn bestelbus liggen drie prominente Weesper kunstwerken die mee naar de werkplaats moeten om te worden hersteld.

Het is de eerste ronde van herstelwerk nadat het college nu dan toch jaarlijks 16.000 euro in de begroting opneemt om de kunstwerken te onderhouden. Zonder dat onderhoud zou de Weesper Moppenbakker op een dag van zijn sokkel vallen en in Smal Weesp terechtkomen. Of door een groepje baldadige jeugd tot studententrofee worden gedegradeerd.

Van de sokkel
Neem het beeld 'Moeder en kind' van Jan Spiering op de hoek Amstellandlaan / Kostverlorenstraat. Dat stond zo los dat het elk moment van de sokkel kon donderen.

Wie vandaag langs die sokkel loopt, ziet dat het beeld verdwenen is. Geen zorgen: het is een van de kunstwerken die door de Kunstwacht is meegenomen voor herstel.

Dat geldt ook voor deze zonnewijzer uit de Jan Tooropstraat.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.