<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Christian Pfeiffer

Sinterklaas komt dit jaar met de driemaster

  Cultureel

WEESP - De afgelopen twee jaar koos Sinterklaas voor een iets kleinere boot, maar dit jaar heeft hij besloten toch weer met de driemaster naar Weesp te komen. Dat heeft de goedheiligman aan het Sinterklaascomité laten weten. 

De Sint zet zaterdag 17 november voet aan wal in Weesp. Hij neemt 115 Pieten mee en 600 kilo snoepgoed. Het programma begint al om 12.30 uur, anderhalf uur eerder dan gebruikelijk. Het voorprogramma belooft weer een spannende bedoening te worden. 

Glutenvrije Piet
Ook nieuw dit jaar is de aanwezigheid van een Glutenvrije Piet, speciaal voor kindjes met glutenintolerantie. Dit is een samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De Glutenvrije piet is te herkennen aan een speciaal schort. Kinderen kunnen zichzelf herkenbaar maken door via glutenvrij.nl een vlaggetje of kleurplaat te printen en mee te nemen naar de intocht. Zij krijgen dan van deze piet glutenvrije pepernoten en/of een mandarijntje. 


Kortere optocht
De optocht is dit jaar wat korter dan normaal. Er zijn minder praalwagens om de vaart er meer in te houden. Wel is er weer lekker veel muziek en dans en natuurlijk is Amerigo ook van de partij. Na de optocht (de route wordt later bekend gemaakt, die is nog niet helemaal zeker) is er een feestelijke afsluiting op het Grote Plein voor het stadhuis. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.