Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Weesp komt met Kinderkei, subsidie voor een leuk jeugdinitiatief

Cultureel

WEESP - De 'Weesperkei' krijgt een variant voor de jeugd: een Kinderkei.

Burgemeester Van Bochove maakte dat maandag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie.

De Weesperkei is een laagdrempelige eenmalige subsidie die inwoners kunnen aanvragen voor een kleinschalig initiatief. Sommige mensen wisten daar al gebruik van te maken, het stadsbestuur wil dat nu verder fijnslijpen. Van Bochove kondigde aan dat de regeling aantrekkelijker wordt gemaakt. "Het plan voor de vernieuwde Weesperkei kent meer onderscheid in de aan te vragen bedragen en een 'Kinderkei'. Kinderen kunnen in dit plan voor eigen initiatieven een mini-subsidie van 100 euro aanvragen. In de loop van het komend jaar meer hierover."

Participatie
In zijn nieuwjaarstoespraak kondigde Van Bochove ook aan dat er in het voorjaar meer inhoud gegeven gaat worden aan burgerparticipatie, een van de speerpunten uit het collegeprogramma. "Ook dat gebeurt uiteraard weer met inbreng van de Weespers. Dat geldt ook voor de manier waarop Weespers zullen worden betrokken bij de vervolgstappen naar de bestuurlijke fusie met Amsterdam."

Andere gemeentelijke ambities voor 2019 die de burgemeester noemde: woningbouw (ook sociale huur), duurzaamheid en aandacht voor eenzaamheid, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ook Marije Hoog voorgesteld. Zij volgt Menno de Haan op als gemeentesecretaris (algemeen directeur) van de gemeente.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant