Ableze tijdens het Bandjesfestival 2018.
Ableze tijdens het Bandjesfestival 2018. Foto: Gerard Overmars

Een weekend vol lokale kinder- en jongerenbands

Cultureel

WEESP Theater de City of Wesopa houdt in het weekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 februari het jaarlijkse bandjesfestival. Diverse kinderbands, jongerenbands en lokale singer-songwriters maken hun opwachting.

Op de vrijdagavond staan de verschillende kidsbands van de Muziektuin op het podium van de City. Hierin spelen kinderen van diverse basisscholen in Weesp. Zij repeteren elke week onder leiding van Joachim Bosboom van de Muziektuin; hij is tevens organisator van het Wesopa Bandjesfestival.

Het vrijdagavondprogramma:
19.30 uur Triangel kidsband groep 5
19.45 uur Triangel kidsband groep 6A
20.00 uur Triangel kidsband groep 6B
20.15 uur Melissa, Olaf en Madelief
20.30 uur Triangel kidsband groep 7
20.45 uur Triangel kidsband groep 8A
21.15 uur Triangel kidsband groep 8B
21.30 uur Ableze, de band van Mare, Lotte, Tijn, Cas, Jannes en Bastiaan van de Muziektuin Popacademie. Zij zijn de omschrijving kidsband ontgroeid, maar nog lang niet uitgespeeld. Albleze sluit de eerste avond af met covers vol coole sounds uit de synths, groovende drums en fraaie samenzang.

De zaterdagavond
De zaterdagavond is gereserveerd voor jongeren. Onder meer jongerenbands van het Vechtstede College en de Gooische Muziekschool maken hun opwachting in de grote zaal. Vanaf 19.30 uur treden op: De Band, Cotton Control, Riff, Out of Control, Venom en The Flying Dutch Band. Tussendoor verzorgen diverse singer-songwriters een optreden.

Aanvang beide avonden om 19.30 uur. Gratis entree.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant