Het 'Fantastich Muziekproject' in de Van Houtenkerk.
Het 'Fantastich Muziekproject' in de Van Houtenkerk. Foto: Ingrid Voet

In jeugdfonds zit nog voldoende geld voor wie muziek wil maken

Cultureel

WEESP - Op het jeugdfonds voor sport en cultuur zou vaker een beroep gedaan mogen worden. Die oproep doet wethouder Léon de Lange richting Weespers met een laag inkomen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met een laag inkomen toch lid kunnen worden van een sportclub, of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen.

De opmerking kwam naar voren in onze podcast 'De Collegekamer' die deze week vooral muziek ging. De wethouder van D66 studeerde zelf aan het conservatorium en luisterde eerder deze maand trots naar de afsluiting van het 'Fantastisch Muziekproject' in de Van Houtenkerk. Een muziekproject voor basisschoolleerlingen, mogelijk gemaakt uit de nalatenschap van de voormalige muziekvereniging Jubal en ingevuld door de docenten van de Gooische Muziekschool en de basisscholen.

Bijzonder
"Het ongelofelijk bijzonder om te zien dat hier in Weesp alle kinderen meedoen aan het muziekproject van Jubal en de Gooise Muziekschool", aldus de wethouder.

Om vervolgens ouders op het hart te drukken hun kinderen met muziekinstrumenten te laten kennis maken en dus - als dat nodig mocht zijn - een beroep te doen op het jeugdfonds (www.weesp.nl/jeugdfonds).
Niet ieder kind hoeft het conservatorium te halen, "Plezier is het belangrijkste. En dat is wat muziek je geeft."

Podcast
Beluister hier de podcast (die ook gaat over de As van Allure).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant