Bij de opening van het nieuwe pand in 2017.
Bij de opening van het nieuwe pand in 2017. Foto: André Verheul

Theaterpand Weesp kondigt totaal onverwacht sluiting aan

Cultureel

WEESP Theaterpand Weesp, Theaterschool Zone 1380 en de Escape Room houden op te bestaan. Zo maakte Daniëlle Meyer namens het Theaterpand zojuist bekend via een persbericht. 

De locatie aan de Flevolaan zou niet voldoen aan de eisen van brandweer en gemeente. Doorgaan op een andere locatie blijkt niet mogelijk, meldt ze.

Het theater en de theaterschool zijn het initiatief van Daniëlle Meyer en Sara Kroos. Ze begonnen zeven jaar geleden aan de Herengracht. Het werd meteen een groot succes.

Weespers van het Jaar
Het WeesperNieuws riep Daniëlle Meyer en Sara Kroos vanwege hun initiatief uit tot Weespers van het Jaar 2014.

In 2017 werd een groter pand aan de Flevolaan (op het bedrijventerrein) betrokken. Er kwam een Escaperoom bij. 

Het Theaterpand Weesp gaat op 1 juli van dit jaar dicht.

Tekst gaat hieronder verder

In 2014 trad Hans Klok op in het Theaterpand, toen nog aan de Herengracht

Verklaring
Hieronder staat de uitgebreide verklaring die vanavond door Daniëlle Meyer werd uitgegeven

"Theaterpand Weesp, Theaterschool Zone 1380 en de Escape Room houden op te bestaan Na zeven geweldige jaren hebben we moeten concluderen dat een nieuw theaterseizoen onmogelijk is op onze huidige locatie.

De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat onze locatie niet meer voldoet. Door nieuwe eisen van de brandweer en gemeente en een vereiste grote verbouwing om het theater te behouden, is onze locatie aan de Flevolaan ongeschikt gebleken.

Uiteraard hebben we gekeken naar andere locaties voor een doorstart, maar binnen Weesp was er geen locatie met de juiste middelen of het juiste bestemmingsplan. Wij beschikken niet over een gebouw van de gemeente en ontvangen geen subsidie, en er was geen plek te vinden die geschikt was voor een theater. Hierdoor is het onmogelijk om elders een duurzame theaterlocatie op te bouwen voor het nieuwe theaterseizoen.

Maar voor alles is een tijd. We vinden het heel spijtig voor ons publiek en onze leerlingen, maar we hebben samen met hen geweldige jaren gehad. We willen via deze weg onze medewerkers bedanken voor hun enorme inzet, ons publiek, onze leerlingen en docenten en uiteraard alle artiesten die bij ons hebben gespeeld. Op 1 juli sluiten wij de deuren van het theater.

Wij hebben altijd met veel plezier en bevlogenheid een plek gemaakt waar jongeren het vak leerde kennen en het publiek een mooie avond kon beleven. We nemen afscheid van het theater in de wetenschap dat we op deze plek precies hebben gedaan wat we wilde doen: de liefde voor theater overbrengen en doorgeven. Als gepassioneerdheid genoeg zou zijn om een theater van een goede locatie te voorzien dan hadden we niet hoeven stoppen, maar helaas sluiten de deuren van ons Theaterpand door praktische onmogelijkheden. Voor ons is het tijd voor nieuwe uitdagingen op andere plekken.

Oproep: wij proberen voor de leerlingen van onze theaterschool een doorstart te bedenken. Mocht iemand een locatie weten waar er op diverse dagen in de week theaterles gegeven kan worden na de zomer, dan vernemen we dit graag via pascal@zone1380.nl."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Buurtkamer Aetsveld gaat zaterdag van slot Algemeen 23 sep, 09:29
Logo
Afbeelding
Onderzoek naar waterstromen Groene Vecht? Niks om je zorgen over te maken (vandaag althans) Algemeen 23 sep, 09:07
Logo
Afbeelding
'Dit is de droom' Sientje durft door Algemeen 22 sep, 16:00
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: deze clubs komen aan je deur Sport 22 sep, 15:45
Afbeelding
Oefenpot FC Groningen - ADO Den Haag bij FC Weesp Algemeen 22 sep, 12:28
Afbeelding
De boswachter vertelt Slangen in Gooise natuur Column GNR 22 sep, 11:50
Logo
Afbeelding
Alle 835 beschikbare plekken opgevuld Veel animo bij ouderen voor herhaalprik: ‘Dit is een heel trouwe doelgroep’ Coronavirus 22 sep, 10:00
Afbeelding
Technolab voor groep 7 en 8 Algemeen 22 sep, 08:47
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief