Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Weesper molens openen de deuren

Cultureel

WEESP - Weesper molens De Vriendschap en 't Haantje openen zaterdag de deuren op Nationale Molendag. Dé gelegenheid om eens kennis te maken met de Weesper molenaars.

'Ontmoet de molenaars' is ook het thema van deze Nationale Molendag, waarop overal in Nederland bijna alle molens open zijn voor het publiek. Bij 't Haantje aan de Korte Stammerdijk kun je tussen 10.00 en 16.00 uur niet alleen binnen een kijkje nemen, op de dijk zijn er koek-en-zopie en Hollandse kinderspelen.

Korenmolen De Vriendschap aan de Utrechtseweg opent de deuren van de molen en de molenwinkel tussen 10.00 en 17.00 uur. Bezoekers mogen rondkijken in de molen. De molenaars vertellen alles over de werking van de molen en kennen ook veel leuke molenverhalen. Weer beneden kun je genieten van de beroemde molenpannenkoeken van eigen meel. De jongste bezoekers kunnen zo'n pannenkoek zelfs winnen als ze alle muizen in de speurtocht weten te vinden. Voor de grotere kinderen ligt er een gratis molenbouwplaat klaar. Aan de doetafel in het pop-uppannenkoekenrestaurant naast de molen kan worden gekleurd of een windmolentje in elkaar worden gezet.

WeesperNieuws Extra-actie
Onder de abonnees van WeesperNieuws Extra worden twee broodbakworkshops ter waarde van 60 euro verloot. De workshop wordt in het najaar op de molen gegeven door bakker Teun van de Broodschool. Om mee te doen kunnen WeesperNieuws Extra-abonnees op Nationale Molendag in molen De Vriendschap een speciaal formulier invullen en inleveren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant