Afbeelding

De feestelijke start van een mooi kunstweekend

Cultureel

WEESP - Met een feestelijke opening is zojuist de 22ste editie van Weespers aan de Wand van start gegaan. De aftrap werd bijgewoond door de deelnemende kunstenaars en vele andere betrokkenen. 

Wethouder Leon de Lange opende de kunstmanifestatie die nog het hele Pinksterweekend duurt.

Veel kunstvormen
Deze eerste middag/avond zijn alleen de Van Houtenkerk en de synagoge geopend. Vanaf morgen kunnen ook het stadhuis, de bibliotheek, de concertzaal van De Adelaar worden bezocht. Op al deze locaties zijn tot en met maandagmiddag kunstwerken van lokale kunstenaars te zien. Het gaat zeker niet alleen om schilderijen, de expositie omvat vele kunstvormen: van fotografie en keramiek tot conceptueel werk en filmprojecties. 

Overal kunst
De kunstmanifestatie heeft andere Weesper kunstenaars geïnspireerd tot gelijktijdige evenementen. Zo is er komend weekend ook Kunst in het Fort en het Kunstweekend in de Theetuin. Hier vindt je meer informatie over de drie kunstbelevingen. 

Foto's
De fotografen van WeespFoto gaan op pad om het kunstweekend vast te leggen. De resultaten hiervan zijn in de loop van het weekend te zien op WeespFoto.nl, een website om in de gaten te houden dus. Het team gaat namelijk ook naar de Showman's Fair op het Domijn. Dit fotoverslag verschijnt eveneens op de website van het fototeam. 




Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant