Deelnemers aan KikaRow rondje NL
Deelnemers aan KikaRow rondje NL Foto: Ellen de Monchy

KiKaRow komt zondag door Weesp

Cultureel

WEESP - Zondag is het zover: dan doet de KiKaRow NL, in de laatste etappe, Weesp aan.

KiKaRow NL is een roei-estafette door Nederland om 500.000 euro bijeen te brengen voor de LATER-poli van het Prinses Màxima Centrum.

Rondje NL
Zeeroeiboot The Vin startte op 13 april in Uithoorn. De roeiers, waaronder ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en hun familie en vrienden, voeren in de weekenden steeds een etappe, in totaal 1.400 kilometer door Nederland. 

Roeivereniging
De laatste etappe van het 'Rondje NL' gaat op 13 en 14 juli van Zaandam naar Utrecht en daarbij wordt zondag 14 juli ook Weesp aan gedaan. The Vin wordt rond 9.00 uur in Weesp verwacht. Een aantal boten wacht de roeiboot op bij het Amsterdam-Rijnkanaal en samen varen ze naar de Roeivereniging Weesp (RVW) aan de Utrechtseweg. 

Roeister van RVW
Daar worden de roeiers welkom geheten door wethouder Astrid Heijstee en houden een korte stop. De planning is dat The Vin om 9.30 uur alweer vertrekt. Julie Zuidberg, een jonge roeister van RVW die zelf kankerpatiënt is geweest, en haar broer Berend gaan dan aan boord van The Vin en roeien mee tot hun woonplaats Nigtevecht.

Spektakel
Vooral vanaf de Utrechtseweg wordt het een spektakel op de Vecht, verwacht Jeanine de Bruin van RVW. Zes teams van de roeivereniging, vijf sloeproeiboten, de Vuurlinie met de Wet Paper Boys aan boord en tientallen andere boten zullen The Vin begeleiden. "Kijkers zijn welkom op de roeivereniging waar ze een mooi uitzicht hebben. Ook daar zullen nog collectebussen staan voor donaties. Wie zelf geen roeier is, maar het evenement wel vanaf het water mee wil maken, kan een plekje reserveren aan boord van een boot van rederij Belle, die de opbrengst aan KiKaRow schenkt. Er zijn nog circa 30 plekken beschikbaar op de salonboot."

Streefbedag
Het streven van RVW is om 10.000 euro in te zamelen, de teller staat op het moment van schrijven al op ruim 4.200 euro (update: de teller loopt heel snel op en is inmiddels al gestegen naar ruim 6.100 euro, red.).

Meer informatie over de KiKaRow NL en de acties in Weesp is te vinden op de website van Roeivereniging Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant