De WIDFA opent met 'Wasteland'.
De WIDFA opent met 'Wasteland'.

Docuclub lanceert Weesper IDFA

Cultureel

Docuclub O Amor komt met de WIDFA, de Weesper variant van de IDFA. Het documentairefestival vindt aanstaande zondag plaats in Plofhuis 7. 

Initiatiefnemers Hannah Freud en Sandra Kloezen hebben gekozen voor een Zuid-Amerikaans thema. Kloezen verklaart: "Omdat het herfst is, besloten we voor warme landen te gaan. Als het die dag buiten koud, nat en stormachtig is, kunnen wij ons binnen warmen aan die mooie beelden uit Zuid-Amerika."

De programmering van de WIDFA bestaat uit drie films, die variëren in lengte en thema. Tussen de films door zijn er pauzes met hapjes en muziek en kan er een drankje worden besteld aan de bar. Hieronder het programma: 

'Wasteland'
Kunstenaar Vik Muniz keert terug naar zijn geboortestad Rio de Janeiro. Daar werken op 's werelds grootste vuilnisbelt 'catadores' (vuilnisplukkers) onder erbarmelijke omstandigheden. Hij kiest er zes uit voor een kunstproject en zet daarmee hun levens op zijn kop. Engels ondertiteld. Brazilië | 2010 | 98 min.

'Een koffie voor een miljoen'
In een koffiezaakje in Venezuela bestelt een rijke man elke dag een café con leche. In minder dan een jaar tijd is de prijs hiervan gestegen van 100.000 naar 1 miljoen bolivars, het equivalent van een minimum maandloon. De kassa kan dit grote bedrag niet eens aan. De barista moet twee keer 500.000 aanslaan. Venezuela | 2018 | 18 min.

'El sonido del bandoneon' 
Op reis in Argentinië ontdekt Jiska Rickels dat de bandoneon met uitsterven bedreigd wordt. De oorspronkelijke muziekinstrumenten raken namelijk versleten of verdwijnen naar het buitenland. Arme indianen leren noodgedwongen bandoneonspelen op kartonnen replica's. Argentinië | 2011 | 74 min.

De WIDFA is op zondag 3 november van 13.30 tot 17.30 uur in Plofhuis 7 bij Fort Uitermeer. De entree bedraagt tien euro inclusief hapjes, exclusief drankjes. Reserveren kan via kaartverkoop@plofhuis7.nl. De organisatie adviseert bezoekers een kussentje mee te nemen voor op de stoeltjes. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant