Een film over Diego Maradona staat op donderdag op het programma.
Een film over Diego Maradona staat op donderdag op het programma.

Bekende en onbekende sporten in Sport Filmfestival

Cultureel

WEESP Net als vorig jaar is het tweede weekend van november in de City of Wesopa het Sportfilm Festival. Liefhebbers van sport wacht een uitgebreid programma.

De films en docu's staan centraal, maar er is altijd iets extra’s, zoals een leuke introductie, het nagesprek, er zit een act of muziek bij en er is ook een tentoonstelling.

Het Sportfilm Festival biedt veel mooie films en documentaires. Over tennis, voetbal en wielrennen maar ook over relatief onbekende sporten als paardenraces en ritmische gymnastiek. 

City Sportquiz
Het Sportfilm Festival begint woensdag 6 november met de City Sportquiz onder leiding van René van Veen. Teams van maximaal vijf personen kunnen zich voor 25 euro (inclusief bitterballen, kaas en worst en prijzen) hiervoor nog opgeven via cityquiz@wesopa.nl.

Expositie van Arend Edel
Arend Edel is bekend van het cabarettrio ‘Niet schieten.’ In zijn vrije tijd is hij echter een verwoed sportfotograaf. Van hem is tijdens het Sportfilm Festival een expositie te zien met vooral foto's van hockeyers.

Elftal
Zaterdagavond tonen elf bekende Weespers hun favoriete sportfragment en vertellen waarom ze hiervoor hebben gekozen. Aansluitend is er een talkshow waar in elk geval Diederik de Boorder (bondscoach roeien) en Marcel van Wees (triatleet, recent deelnemer aan Ironman Hawaï) hun verhaal vertellen.

Het Sport Filmfestival is van 6 tot en met 9 november. Voor toegangsprijzen zie www.wesopa.nl/events.. 

Mail en win
Onderdeel van het programma zijn drie speelfilms (de rest zijn vooral documentaires): 'Le Grand Bain' (synchroonzwemmen voor oudere mannen), 'The happiest life of Oli Maki' (boksen) en Pawn Sacrifice'' (schaken, over de legendarische tweestrijd vol conflicten tussen Boris Spasski en Boby Fischer). Iedereen die zijn naam en adres mailt naar info@wesopa.nl maakt kans op twee vrijkaarten voor een avond dat één van deze films wordt vertoond.

AZ-verdediger én Weesper Ron Vlaar nodigt iedereen uit om naar het Sportfilm Festival te komen

 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant