Afbeelding
Joost Enkelaar Fotografie

Christian Pfeiffer is Monumententalent 2019

Cultureel

WEESP Weesper Christian Pfeiffer is vandaag op het Nationale Monumentencongres in Deventer uitgeroepen tot Monumententalent 2019.

Juryvoorzitter Susan Lammers, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, noemt de Weesper een multitalent. Pfeiffer is beleidsmedewerker bij Erfgoedvereniging Bond Heemschut in Amsterdam, vrijwillig molenaar van De vriendschap, jeneverstoker en raadslid voor GroenLinks.

Pfeiffer is vereerd met de prijs, vertelt hij vanuit Deventer. En nog een beetje beduusd, verwacht had hij het niet. Hij was een van de drie genomineerden voor de prijs, die bestaat uit een beeldje en een persoonlijk ontwikkelingstraject ter waarde van 7.000 euro. Het geldbedrag wil hij besteden aan een opleiding architectuurhistorie om zijn kennis te verbreden.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de talentprijzen sinds 2014 namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs is ingesteld om jong talent tot 32 jaar in de monumentensector in de schijnwerpers te zetten en innovatieve ideeën en nieuwe energie met elkaar te delen.




Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant