Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Weesper Cultuurprijs gaat naar Weesp Chamber Music Festival

Cultureel

WEESP De Weesper Cultuurprijs 2019 is voor het Weesp Chamber Music Festival. Dinsdagavond werd de prijs uitgereikt door burgemeester Bas Jan van Bochove in het stadhuis.

Ook de organisatie van Open Monumentendag in Weesp en kamerkoor Camerata Fectionata waren genomineerd 

Het publiek mocht deze keer stemmen. Het Weesp Chamber Music Festival (WCMF) kwam met grote voorsprong als winnaar uit de bus.

In de burgerzaal was het druk. De drie genomineerden presenteerden zich op eigen wijze. De zangers en zangeressen van Camerata Fectionata zongen twee liederen, de bestuursleden van Open Monumentendag toonden nog maar eens wat een 'schatje van een stadje' Weesp is en WCMF trakteerde de aanwezigen op kamermuziek.

Nog beter cultureel klimaat
Gespannen luisterden de genomineerden daarna naar de burgemeester, die de spanning er lang inhield maar uiteindelijk het kamermuziekfestival tot winnaar uitriep. Uit het juryrapport citeerde hij: "WCMF zorgt in de gure maand maart voor verwarmende concerten in Weesp. Het festival is zo duidelijk en enthousiast aanwezig in het culturele leven van Weesp, deze cultuurprijs is meer dan terecht."

Secretaris Daniëlle van der Weel van WCMF nam de oorkonde in ontvangst. Ze vertelde heel blij maar ook verrast te zijn, gezien de sterke andere kandidaten. WCMF gaat de prijs gebruiken om het culturele klimaat in Weesp nog beter te maken.

Alle genomineerden en de burgemeester. (vlnr dirigent Fred Smalbrugge van Camarata Fectionata, Marijke Schrekkerman van Open Monumentendag, burgemeester Bas Jan van Bochove, Daniëlle van der Weel van WCMF en Wouter Pfeiffer van Open Monumentendag).

De muzikale presentatie van het Weesp Chamber Music Festival.

Camerata Fectionata.


Open Monumentendag.




Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant