Afbeelding

Bijzonder concert van Weesper megakoor

Cultureel

WEESP Met een concert in de Grote Kerk wordt zaterdag 23 november de nieuwe wisseltentoonstelling van Museum Weesp extra luister bij gezet.

'Muziek in Weesp als bindend element voor de gemeenschap' is het thema van de tentoonstelling en wordt ook duidelijk bij dit concert: ongeveer 200 leden van acht Weesper koren vormen samen een enorm gelegenheidskoor. Daarnaast treden er solisten op en jongeren van de Muziektuinclub.

Muziek van toen, nu en de toekomst
In het programma worden diverse klassieke en moderne componisten uit de muziekgeschiedenis geëerd. Maar ook de popgeschiedenis heeft een plek. Van Mozart en Fauré, via Boudewijn de Groot naar de liedjes van nu en de toekomstmuziek van Weesp.

De opa van Youp
Veel aandacht is er voor Weesper dirigent en componist Johan Schafstall, de opa van cabaretier Youp van 't Hek. Begin van de vorige eeuw heeft hij veel betekend voor de Weesper koren. Van hem wordt ook een aantal composities gezongen.

Concert en tentoonstelling
Het concert wordt georganiseerd door de stichting Jubal en Museum Weesp. Het concert in de Grote Kerk begint 23 november om 15.30 uur en de toegang is gratis. De wisseltentoonstelling in het museum is vanaf zondag 24 november te zien.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant