Jori Hermsen Producties speelde in mei 2019 de jongerenproductie “STUK” op Fort Uitermeer.
Jori Hermsen Producties speelde in mei 2019 de jongerenproductie “STUK” op Fort Uitermeer. Foto: Paul Hoes

Jori Hermsen ontfermt zich over nieuwe productie Vechtstede Theater

Cultureel

WEESP - De leerlingen van het Vechtstede Theater kunnen komend jaar werken met de mensen van Jori Hermsen Producties. In een coproductie gaan ze een nieuwe jongerenvoorstelling op de planken brengen.

Onder leiding van regisseuses Jessica Zeylmaker en Elize Kuiper repeteren leerlingen van het Vechtstede College een paar maanden lang, na schooltijd, om uiteindelijk een complete voorstelling neer te zetten. Het stuk wordt op dit moment gekozen, op 12 december zijn de audities. 

Vaker 
“In een tijd waarin er op landelijk niveau wederom bezuinigd wordt op cultuur en theater op de tocht staat, zoeken wij culturele en maatschappelijke partners om mee samen te werken en zo het draagvlak voor theater te vergroten”, meldt producent en regisseur Jori Hermsen. Hij spreekt van een nieuwe culturele samenwerking in Weesp. De intentie is om de komende jaren vaker met elkaar samen te werken en de krachten te bundelen.

Talentontwikkeling
Jori Hermsen Producties produceert voorstellingen met zowel jongeren, amateurs en professionals. De stichting is al een aantal jaar met succes actief in Weesp en doet veel aan talentontwikkeling. Zo speelde afgelopen jaar de amateurproductie “MYTHE” en de jongerenproductie “STUK” op Fort Uitermeer. Daarnaast heeft de stichting een vierdaagse theateropleiding in Amersfoort. De komende jaren zal de stichting steeds meer vanuit Weesp/Amsterdam gaan produceren.

Het Vechtstede Theater biedt leerlingen uit alle leerjaren de kans om mee te werken aan een theaterproductie, zowel in de spotlights als achter de schermen. Zo was er dit jaar de voorstelling 'Faust into the wild' in de City of Wesopa, in 2017 'Lord of the Flies' in manege Bleijenberg.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant