Afbeelding
Foto: Ewald van Vlijmen

20e editie Korenfestival met swingende finale

Cultureel

WEESP - Morgen is het zover: dan staat het centrum van Weesp voor de 20e keer in het teken van koormuziek tijdens het Weesp Korenfestival

Op tien locaties treden tussen 15.00 en 18.00 uur koren op. Het festival wordt vanaf 18.15 uur afgesloten met een grote, swingende finale in de Grote Kerk.

Veel keuze
Grote en kleine koren, van koren met 50 leden tot vocal groups van 4 zangers. Grotere en kleine locaties, van de katholieke kerk aan de Troelstralaan achter het gezondheidscentrum tot de synagoge en de bibliotheek. Van pop tot (licht) klassiek, volksliederen, evergreens en musical. En natuurlijk nemen de koren ook veel kerstliederen mee.

Grote finale
Voor de grote finale verzamelen de koren zich in de Grote Kerk. Daar treden drie koren nog eenmaal kort op: het Gaasperdams Gemengd Koor uit Amsterdam, 4 You uit Rotterdam en FUNtastic uit Weesp gevolgd door een spetterende verrassingsact.

Samenzang
Het Weesp Korenfestival 2019 wordt afgesloten met de traditionele samenzang van alle koren en het publiek, geleid door dirigent Marco de Jong en begeleid door Hans Buurmans op het orgel en Hugo de Graaff op piano.

In alle locaties ligt zaterdag het festivalprogramma om mee te nemen. Alle informatie is ook te vinden op korenfestivalweesp.nl.

Deelnemende locaties:
- Katholieke kerk aan de Troelstralaan (achter het gezondheidscentrum)
- Oversingel
- Wintertuin
- Van Houtenkerk
- Bibliotheek
- Stadhuis
- Grote Kerk
- Synagoge
- Hotel het Hart van Weesp
- Theater City of Wesopa



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant