Afbeelding
Foto: Pixabay

Weesp blijft samenwerken met Jeugdfonds Sport & Cultuur

Cultureel

WEESP De gemeente heeft de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur verlengd. Met bijdragen uit het fonds kunnen kinderen in Weesp waarvan ouders te weinig geld hebben voor de contributie van een sportvereniging, muziekles of zwemles, toch meedoen. 

Heel belangrijk, vindt Léon de Lange, wethouder Cultuur. “Onze gemeente heeft prachtige culturele organisaties. Elk kind in Weesp verdient het om daar kennis mee te maken. Daar dragen we graag aan bij."

Lokaal Sportakkoord
De samenwerking sluit aan bij andere in ontwikkelingen in Weesp, zoals het Lokaal Sportakkoord dat dit voorjaar, samen met sportorganisaties en verenigingen, wordt opgesteld. Daarin is een van de thema's inclusiviteit: iedereen moet kunnen sporten en bewegen.

Aanvragen
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport of cultuur. Aanvragen lopen via een intermediair. Die kijkt of een kind in aanmerking komt voor een bijdrage van het fonds en regelt de aanvraag. De bijdrage gaat rechtstreeks naar de vereniging of culturele organisatie. Een bijdrage voor sportkleding, attributen of muziekinstrumenten is ook mogelijk.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het Centrum voor Jeugd en Gezin in het gezondheidscentrum, info@cjgweesp.nl of 035-7600768.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant