Max, Yassir en Milo maakten een website voor jonge asielzoekers
Max, Yassir en Milo maakten een website voor jonge asielzoekers Foto: Ingrid Voet

Van een spel voor geschiedenis tot rivierkreeften in Weesp

Cultureel

WEESP - Wat jongeren van pakweg 16 tot 19 bezighoudt, of in ieder geval als ze daar voor een goed cijfer op hun eindexamenlijst over na moeten denken, was te zien op de PWS-markt in het Vechtstede College dinsdag.

In een volle aula presenteerden de leerlingen hun profielwerkstukken (PWS) over een breed scala aan onderwerpen. Een kleine greep.

Website
Milo, Max en Yassir bijvoorbeeld, uit 5 havo, maakten een website voor jonge asielzoekers. Op Toghether we stand strong kunnen hun leeftijdsgenoten in asielzoekerscentra makkelijk in contact komen met andere jonge vluchtelingen of Nederlandse jongeren. 

Games
Rick en Ray uit 5 havo bouwden een eigen game voor het vak informatica, met lekker veel enemies. Yoek en Seger, ook 5 havo, maakten een Minecraft-spel voor de geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog.

Mode en sport
Shannon en Kyo werkten samen aan een werkstuk over Franse mode en Sabine over eerlijke kleding. Samen werd dat een mooie glossy. Bjorn, Teun en Joep maakten een sportprogramma en gaven les aan een groepje jongeren die de oefeningen ook thuis bleven doen.

Lachgas
Noor en Nienke kochten - 'gewoon in een winkel in Weesp'- lachgaspatronen ter illustratie van hun PWS. "Eigenlijk zou het gewoon illegaal moeten worden want lachgas inademen, dat heeft schadelijke gevolgen op de korte 'en lange termijn", is hun conclusie.

Rivierkreeften
Bij Kain en Danny waren twee rivierkreeften in een grote bak te zien. De vwo-ers onderzochten hoe deze Amerikaanse Rivierkreeft, een exoot, de biodiversiteit in Weesp beïnvloedt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant