Afbeelding

Weesper City Singers repeteren digitaal

Cultureel

WEESP - Niet kunnen repeteren vanwege de corona-uitbraak? Dan doen ze dat toch gewoon thuis, maar dan wel met elkaar - online. Zo bedacht dirigent Johan van der Zwet van de City Singers. 

Het jarige huiskoor van de City of Wesopa oefent al 25 jaar iedere week in het theater, maar dat kan nu even niet. En alleen in je eentje thuis oefenen, dat is ook niet alles. Bovendien hoor je dan ook niet hoe het driestemmig klinkt.

Futuristisch repeteren
En dus is er afgelopen maandag, voor het eerst in de geschiedenis van het koor, online gerepeteerd. Futuristisch repeteren, past wel bij de titel van de jubileumvoorstelling die de koorleden aan het voorbereiden zijn: From the past to the future.

"Het was voor velen even wennen om via de laptop of tablet te repeteren. Het is gelukt nieuwe partijen van de liederen op de juiste manier in te studeren. Daarnaast was het gezellig om iedereen weer even in goede gezondheid te zien op het scherm en gezamenlijk te oefenen", aldus koorlid Sander de Folter.

From the past to the future
Het jubileumoptreden stond gepland voor juni. In verband met de maatregelen van het kabinet heeft het koor besloten het jubileumoptreden uit te stellen tot november. Maar de geslaagde eerste online repetitie smaakt naar meer. Dat blijven de City Singers voorlopig zeker doen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant